درباره انتشار عملکرد یکساله مادرتخصصی تولید برق حرارتی
نوشته شده توسط : افسانه

به گزارش برق نیوز، شرکت تولید نیروی برق حرارتی از ۱۵ مهر ماه سال گذشته با دو هدف، ساماندهی فعالیت‌های تصدی دولت در زمینه تولید نیروی برق حرارتی متصل به شبکه انتقال و فوق توزیع برق کشور و همچنین راهبری شرکت‌های زیرمجموعه و برنامه‌ریزی، مدیریت، توسعه و بهره‌برداری از نیروگاه‌های یادشده در چارچوب سیاست‌های وزارت نیرو و تسهیل مشارکت بخش غیردولتی در تولید برق حرارتی آغاز به کار کرده است و در آستانه یک سالگی توانسته است تا حدود زیادی خیال کشور را از تولید برق آسوده کرده و نگرانی‌های موجود در حوزه تولید برق را کاهش دهد.

در یازده ماهی که از عمر این شرکت می‌گذرد مهم‌ترین و بارزترین اتفاق رخ داده توجه ویژه به دو مقوله استراتژیک است، بحث اول، رعایت الزامات اقتصاد مقاومتی در تمام فعالیت‌های شرکت و موضوع دوم استفاده هرچه بیشتر و بهتر از توانایی‌های بخش خصوصی است و شاید به جرات بتوان گفت تمام موفقیت‌های شرکت تولید نیروی برق حرارتی در درجه اول مرهون این دو امر و البته حاصل تلاش بی شائبه و همه جانبه زنجیره نیروی انسانی و متخصصین و کارگران بخش تولید برق حرارتی است.

امسال میزان آمادگی تولید نیروگاه‌های برق ۹۹ درصد در پیک بار مصرف بوده است که این عدد قابل مقایسه با نیروگاه‌های برق در کلاس جهانی است. در حال حاضر ۲۵۱ واحد نیروگاهی به ظرفیت ۳۷ هزار و ۵۰۸ مگاوات در سطح کشور فعال و در حال تولید برق هستند که از میزان ۷۵ واحد به ظرفیت ۱۱ هزار و ۴۵۹ مگاوات( ۳۰٫۵۵ درصد ظرفیت برق کشور) با سرمایه‌گذاری غیردولتی و توسط شرکت‌های توانمند داخلی با نظارت شرکت احداث و راه‌اندازی شده است.

شرکت تولید نیروی برق حرارتی برای تحقق وظایف محول شده به شرکت، اهداف زیر را سرلوحه و نقشه راه قرار داده است:

برنامه‌ریزی و مدیریت ظرفیت‌های تولید برق حرارتی، ساماندهی و مدیریت شرکت‌های تولید کننده برق حرارتی، توسعه ظرفیت‌های تولید برق حرارتی، انجام تمهیدات لازم برای جلب مشارکت بخش غیردولتی برق در احداث نیروگاه‌های جدید، افزایش بهره‌وری عوامل تولید، استفاده بهینه از سود حاصل از سرمایه‌گذاری‌ها، توسعه و بهینه‌سازی تاسیسات و تامین تجهیزات و خدمات تولید برق، ارتقای بازده نیروگاه‌های حرارتی و انجام و حمایت از فعالیت‌های پژوهشی، نوآوری و فن‌آوری در حوزه فعالیت شرکت از جمله این اهداف است.

نخستین اقدام شرکت پس از تاسیس، تشکیل ۲۰ شرکت تولید نیروی برق حرارتی در مناطق مختلف کشور جهت نظارت بر عملکرد نیروگاه‌های حرارتی و ساماندهی عرصه تولید برق در مناطق مختلف کشور بود. گام بعدی چاره اندیشی جهت عبور از پیک برق سال ۱۳۹۵ و برنامه‌ریزی و برای مقابله با خاموشی در آستانه فصل تابستان بود.

از این رو این شرکت در اولین تابستان عمر خود برای عبور از پیک مصرف، دو راهبرد وارد کردن بیش از پیش بخش خصوصی در حوزه تولید برق حرارتی و توسعه ظرفیت تولید و افزایش راندمان را در دستور کار قرار داد، امسال هم با توجه به محدودیت منابع مالی برای احداث نیروگاه‌های جدید سعی شده برنامه تعمیرات به‌طور کامل صورت پذیرد؛ به‌طوریکه در حال حاضر تقریبا تمام واحدهای شبکه در حال بهره‌برداری هستند. همچنین افزایش ظرفیت تولید عملی تابستانه از پیک تابستان سال گذشته تا پیک تابستان امسال به میزان ۱۲۰۰ مگاوات حرارتی بوده است.

امسال علاوه بر افزایش ظرفیت فوق و اجرای برنامه‌های استاندارد تعمیرات، اقدامات ابتکاری دیگری صورت گرفته که حدود ۶۲۰ مگاوات به ظرفیت تولید واحدهای موجود با هزینه اندک و زمان بسیار کوتاه (در مقایسه با احداث نیروگاه‌های جدید) از طریق پیاده سازی طرح‌های ابتکاری مدیا و IGV+ اضافه شده است.

با توجه به تنگناهای مالی و عدم امکان احداث ظرفیت‌های کافی جدید، به‌کارگیری این روش‌ها برای افزایش ظرفیت مورد توجه قرار گرفت و پس از اتمام تابستان سال۹۴، تا قبل از شروع تابستان ۹۵ تعداد قابل توجهی از این واحد به این سیستم تجهیز شدند. با اجرای این طرح در ۱۸ واحد نیروگاهی (در نیروگاه‌های کرمان، شیروان، شهید کاوه، شاهرود و شهید رجایی) ۲۶۰ مگاوات افزایش ظرفیت در تابستان سال جاری نسبت به تابستان سال گذشته محقق شده است.

برنامه‌های عملیاتی زیر از جمله برنامه‌هایی است که شرکت برق حرارتی در راستای اجرایی کردن دستور مقام معظم رهبری برای پیاده سازی اقتصاد مقاومتی برای سال ۹۵ برنامه نموده و درحال اجرای آنها است: شروع عملیات احداث ۴۳ واحد بخش بخار سیکل ترکیبی به روش بیع متقابل، شروع بهره برداری از بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی پرند، شروع عملیات احداث ۶ بلوک سیکل ترکیبی کلاس F، شروع عملیات احداث ۲ بلوک سیکل ترکیبی کلاس E، راه‌اندازی ۱۳ واحد نیروگاه حرارتی مجموعاً به ظرفیت ۲۱۰۸ مگاوات، برنامه‌ریزی و اقدامات اولیه جهت بازتوانی ۱۱ نیروگاه بخاری قدیمی و انعقاد قرارداد پروژه، شروع عملیات احداث یک برج خشک و برنامه‌ریزی جهت استفاده از پساب فاضلاب در نیروگاه‌ها، انعقاد قراردادهای احداث نیروگاه‌های حرارتی جدید با سرمایه غیردولتی به میزان ۱۰ هزار مگاوات، تدوین چارچوب واگذاری سهام نیروگاه‌های حرارتی و سهام دولت در شرکت‌های تولید، تنوع بخشی به روش‌های تامین مالی پروژه‌ها و احداث نیروگاه‌ها با سرمایه‌گذاری غیردولتی و ۸۵ درصد ارتقای ضریب آمادگی نیروگاه‌های حرارتی به میزان متوسط، از مهم ترین این برنامه‌هاست .

علاوه بر اقدامات عملیاتی فوق و بهره گیری از پتانسیل بخش خصوصی داخلی، در سال ۹۵، مذاکره با شرکت‌های بین‌المللی برا ی سرمایه‌گذاری و احداث ۵ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی در ۸ ساختگاه (شهرهای خرم‌آباد، بوئین زهرا، همدان، اندیمشک، تبریز، امیدیه خوزستان، بندرعباس و سلفچگان) صورت گرفته است.

این سرمایه ‏گذاری برای احداث نیروگاه‏های کلاس F و بالاتر است، در حال حاضر تکنولوژی ساخت توربین‏ این نیروگاه‏ها را که دارای راندمان ۵۸ درصد به بالا است در کشور وجود ندارد، از این رو تلاش برای ورود این تکنولوژی و بومی کردن درحال انجام است.

همچنین بر اساس تفاهم نامه صورت گرفته، ۵ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی با راندمان بالا نیز توسط شرکت مپنا تولید خواهد شد و شرکت تولید نیروی برق حرارتی به نمایندگی از دولت خریدار آن خواهد شد، گام نخست این تفاهم نامه ۱۳ تیر برداشته شد و با تحویل اولین ساختگاه نیروگاهی در منطقه بندرعباس به شرکت مپنا، روند احداث نخستین نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس F در کشور آغاز شد؛ البته برای تحقق یکی دیگر از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که انتقال تکنولوژی و ساخت در داخل است، قرار‌دادی از سوی شرکت مپنا با شرکت زیمنس منعقد شده تا تکنولوژی ساخت کلاس F در کشور بومی شود و صنعت برق در این زمینه به خودکفایی برسد.

علاوه بر این، در بخش فعالیت‌های مشترک با شرکت‌های خارجی در اردیبهشت ماه گذشته، همزمان با حضور رئیس جمهوری کره جنوبی و برپایی نشست تجاری ایران و کره جنوبی، توافق نامه‌های کلی احداث۳ نیروگاه‌های سیکل ترکیبی در تهران به امضا رسید و توافق شد نیروگاه سیکل ترکیبی زنجان ۴ با سرمایه گذاری مشترک شرکت‌های کپکو و مهندسی هیوندای، نیروگاه سیکل ترکیبی نیزار قم با سرمایه‌گذاری مشترک شرکت کپکو و شرکت مهندسی و ساختمان هیوندای و نیروگاه سیکل ترکیبی بافق با سرمایه‌گذاری شرکت دایلم انرژی کره جنوبی با راندمان حدود ۵۸ درصد در حالت سیکل ترکیبی در کشور احداث شود.

از دیگر موفقیت‌های شرکت برق حرارتی دراین زمینه، انعقاد قرارداد ساخت نیروگاه ۱۴۰۰ مگاواتی در بندرعباس با مشارکت شرکت تکنوپروم روسیه است که تفاهم نامه آن در جریان سفر رئیس جمهور روسیه به ایران به امضا رسیده بود.

در بخش احداث نیروگاه‌ها از سال گذشته برنامه‌ریزی مفصلی صورت گرفته تلاش کرده‌ایم آنها را در سال جاری اجرایی کنیم از جمله قرارداد احداث نزدیک به ۲۲ هزار مگاوات نیروگاه جدید در کشور که عملیات اجرایی بخشی از این نیروگاه‌ها آغاز شده است.

به عنوان دیگر اقدام‌های صورت گرفته در یک سال اخیر، می‌توان افتتاح برج خنک کن شهید مفتح همدان، بهره‌برداری از بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی گنو در استان هرمزگان، بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی تابان و نیروگاه گازی ۱۰۰ مگاوتی اسلام آباد غرب را نام برد. همچنین از ابتدای سال جاری تاکنون ۸ واحد نیروگاهی تکمیل و به شبکه برق کشور متصل شده اند که این میزان سنکرون نسبت به سال‌های گذشته بی سابقه بوده است.

اتنظار می‌رود تا پایان سال جاری ۳ واحد نیروگاهی دیگر به ظرفیت کل ۴۸۸ مگاوات به بهره برداری برسد.

یادآور می شود از آغاز دولت یازدهم تاکنون ۳۱ واحد نیروگاهی به ظرفیت کل ۴۴۸۰ مگاوات در کشور راه اندازی شده است که ۱۸ واحد با مشارکت بخش خصوصی احداث شده است.

این اقدامات نشان از موفقیت شرکت تولید نیروی برق حرارتی در انجام مسئولیت‌های محوله پس از جداسازی مسئولیت تولید از توزیع و انتقال است البته این شرکت در نظر دارد تا افق ۱۴۰۳ حدود ۴۰ هزار مگاوات، نیروگاه حرارتی جدید با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و مشارکت شرکت‌های بین‌المللی در کشور احداث نماید که عمده آنها با استفاده از تکنولوژی‌های جدید و با راندمان بالا خواهد بود تا بتوان گام‌های بلندتری در جهت رسیدن به اهداف عالیه شرکت تولید نیروی برق حرارتی برداشت.





:: بازدید از این مطلب : 124
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 18 اسفند 1395 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: